Skip to main content

Missie One Apeldoorn

VERBINDEN

Het diaconale netwerk is er om kerken, geloofsgemeenschappen, diaconale projecten en organisaties in Apeldoorn met elkaar te verbinden.

VERSTERKEN

Door verbindingen tot stand te brengen geloven wij dat er kansen en mogelijkheden ontstaan die het diaconale werk van de deelnemende kerken en organisaties versterken. Wij doen dat vanuit de overtuiging dat de vele kerken en geloofsgemeenschappen in de gemeente Apeldoorn in al hun verscheidenheid samen de kerk van Apeldoorn zijn.

SAMENWERKEN

Door verbindingen tot stand te brengen en samen op te trekken geloven we daarom ook dat we meer zichtbaar en vindbaar zijn voor de samenleving van Apeldoorn.

ONZE NAAM en BRON

De naam ONE is een afkorting voor Omzien Naar Elkaar. Het staat ook voor onze intentie om met alle verschillende kerken en geloofsgemeenschappen als eenheid naar buiten te treden. Tenslotte willen ons in dit werk ook laten inspireren door die ene God die ons roept om de vrede van de stad waarin wij wonen te zoeken.

Zoekt de vrede voor de stad waarheen Ik u in ballingschap heb doen wegvoeren, en bidt voor haar tot de HERE, want in haar vrede zal uw vrede gelegen zijn.

(Jeremia 29:7, NBG1951)