One-Apeldoorn hulplijn

diaconaal meldpunt corona apeldoorn

One-Apeldoorn heeft samen met de Kerken in Apeldoorn het initiatief genomen om een lokale hulplijn te openen voor Apeldoorners en omliggende dorpen, die in deze periode van de coronacrisis hulp zoeken of behoefte hebben aan contact. Ze willen er zijn voor kwetsbare mensen en bieden een luisterend oor of een helpende hand, daar waar nodig.

Leden van deze kerken is gevraagd om aan te geven, waarin men hulpvragers praktisch wil ondersteunen of er gewoon wil zijn voor een gesprekje voor diegenen, die zich eenzaam of angstig voelen. Uiteraard worden de RIVM en overheidsrichtlijnen gevolgd in de aanpak.

Het diaconale netwerk ONE-Apeldoorn heeft voor de kerken een centrale hulplijn geopend,
die gebeld of gemaild kan worden gedurende 7 dagen in de week van 9-17 uur en in noodgevallen ’s avonds tot maximaal 22.00 uur.

Ook wanneer met het landelijke initiatief NIET-ALLEEN contact wordt gezocht, zal de
ONE-Hulplijn zorgen voor verbinding met hulpaanbieders van de Apeldoornse kerken.

Vanaf a.s. maandag 09.00 uur 23 maart zal op de website van ONE-Apeldoorn (www.one-apeldoorn.nl) het onderstaande lokale nummer van de ONE-Hulplijn worden gepubliceerd.

Het gratis landelijke nummer van NIET-ALLEEN  is 0800-1233 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast komt er informatie op de website van de Gemeente Apeldoorn  “SAMEN055”