One-Apeldoorn hulplijn vervolg

Logo Corona meldpunt

One-Apeldoorn heeft samen met de Kerken in Apeldoorn het initiatief genomen om een lokale hulplijn te openen voor Apeldoorners en omliggende dorpen, die in deze periode van de coronacrisis hulp zoeken of behoefte hebben aan contact. Ze willen er zijn voor kwetsbare mensen en bieden een luisterend oor of een helpende hand, daar waar nodig.

 De telefoonlijn is ondertussen geopend voor mensen die het in deze tijd moeilijk hebben en niet weten waar heen te kunnen met hun vragen, verhalen. Wie kan een boodschap voor mij doen, ik heb een verhaal, maar niemand luistert.

Voor al deze mensen zit een telefoonteam klaar om de eerste vragen op te vangen en daarna door te kunnen verwijzen naar iemand die verder kan en wil helpen.

Wat is het fijn om eens met iemand te kunnen praten, iemand die naar je luistert. Misschien wel een boodschap voor je kan doen of je hond uitlaten. Even oppassen zodat jezelf even een wandelingetje kan maken omdat je misschien al een aantal weken binnen zit.

Denk je... dit spreekt mij aan, hier kan ik ook geholpen worden. Schroom niet en bel bovenstaand nummer.

Ondertussen wordt de lijn al met regelmaat gebeld en blijkt dat er toch een behoefte is in Apeldoorn om dingen te willen delen en samen dinget te doen en naar elkaar te luisteren.