Skip to main content

Debat avond

Wat is waarheid!!

Het Veritas Forum (https://nl.veritas.org/) komt donderdagavond 16 maart naar Apeldoorn! In hartje Apeldoorn organiseren we een debatavond over één van de grote levensvragen: wat is waarheid?

Donderdagavond 16 maart zullen Jeroen de Ridder en Jeroen Hopster, beiden gepromoveerd in de filosofie, met elkaar het onderwerp bespreken: "Hoe weten we dat iets waar is: door de wetenschap of door het geloof?" Heeft de wetenschap het geloof in God overbodig heeft gemaakt of is God juist noodzakelijk voor het doen van wetenschappelijk onderzoek? Jeroen de Ridder zal dit laatste betogen, Jeroen Hopster zal de tegenovergestelde positie innemen. Er is volop ruimte voor vragen vanuit het publiek.

De avond staat onder leiding van David Boogerd, bekend van de Ongelooflijke Podcast en vindt plaats om 20.00 in het ACEC Café (Roggestraat 44 in Apeldoorn). Het Café gaat om 19.30 open. Je bent van harte welkom! Neem gerust je vriend of collega mee die kritische vragen heeft of zoekt naar antwoorden.

Wij zijn een klein team van twintigers en studenten uit verschillende kerken in Apeldoorn. We hopen dat deze avonden jou en je (niet-gelovige) kennissen helpen om het geloof te leren kennen of te heroverwegen. 

Namens deze groep een hartelijke groet!

Sander Ris (06-1963293)