Skip to main content

Diaconale markt 2022

DIACONALE MARKT

We merken dat diaconieën het moeilijk vinden om goed de weg te vinden in alle organisaties die een rol spelen in het sociaal maatschappelijke domein van onze gemeente Apeldoorn.

Een van de redenen daarvoor is dat het diaken-zijn een vrijwillige taak is voor een beperkt aantal jaren. Zodoende is de turnover erg groot en dus ook het wegsijpelen van opgedane kennis. Bovendien is het haast onmogelijk om in een korte tijd alle acteurs op het sociaal maatschappelijk terrein binnen een jaar of drie, vier te kennen.

Daarom gaat ONE-Apeldoorn een diaconale markt organiseren.

Doel hiervan is :
- bevorderen onderlinge ontmoeting van lokale diaconieën
- bevorderen van verbinding diaconieën met sociaal maatschappelijke organisaties
- verbetering van inzicht in het sociale domein van de gemeente Apeldoorn

Ontmoeting
Inzet voor meer samenwerking van diaconieën uit de verschillende Apeldoornse kerken. Samenwerking bevorderen door elkaar te kennen en elkaar te ontmoeten. Wij willen daartoe graag een aanzet geven.
Verbinding
Daarnaast willen we kijken hoe we kunnen bereiken, dat diaconieën en sociaal maatschappelijke organisaties in Apeldoorn elkaar beter leren kennen en onderlinge contacten zouden kunnen verbeteren en verstevigen.
Inzicht
Hoe zouden we als kerken een beter inzicht van het Apeldoorns sociale domein kunnen bereiken ? Wat zouden we daaraan kunnen doen ? En hoe zouden we kennis het beste kunnen vasthouden binnen de diaconieën, waar nu eenmaal sprake is van een vrijwillige inzet voor een beperkte tijd. Hoe kunnen we verloop van kennis binnen diaconieën met elkaar voorkomen ? Hoe betrekken we kerkleden bij sociale acties ?

Wat verwachten we ?
Op de diaconale markt maken op een ongedwongen manier sociaal-maatschappelijke organisaties, kerken en kerkgenootschappen kennis met elkaar en kunnen sociaal maatschappelijk organisaties zich presenteren.

We geloven dat er voor beide groeperingen kansen en mogelijkheden ontstaan om elkaar te versterken maar ook beter in te spelen op en samen te werken met elkaar.
We merken dat het voor diaconieën best moeilijk is om goed de weg te vinden in alle organisaties die een rol spelen in het sociaal maatschappelijke domein van onze gemeente Apeldoorn.

De datum: 28 September 2022

 De avond begint om 19.00 uur (inloop 18.30 uur) in Gebouw055 aan de Condorweg 1.

Aanmelden kan tot  26 september 2022 via: Aanmelden Diaconale Markt 2022 of door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.