Diaconale markt 2022

28 September 2022

Na een tijd van voorbereiden was het 28 september eindelijk zover. De eerste Diaconale markt 2022 is gehouden in Gebouw055. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een mooie en leerzame avond. 

Naast gastsprekers zoals Ben Bloem van de Christen Unie, Matt van Maastricht van Schenkers en Huub de Vries konden ook de Sociale Partners zich laten horen.

Vrijwel iedere organisatie heeft zijn /haar verhaal verteld. Wat is ons doel, welke doelgroep, wat willen we bereiken en wat hebben we nodig. Daarnaast ook talloze verhalen uit de praktijk. 

Soms schreinend om te horen, maar ook blije en dankbare verhalen werden verteld. Als je zo'n hele avond luisterd naar wat er verteld wordt, dan kun je stil worden van dankbaarheid dat er zoveel naar elkaar wordt omgekeken in Apeldoorn. Maar er blijft ook nog genoeg werk liggen om te doen.

Zeker op het gebied van vrijwilligers die willen en kunnen meedraaien in de diverse organisaties is een groot te kort. De oproep blijft dus nog steeds staan. Spreekt een organisatie je aan en je hebt de passie in je om wat voor je naaste te doen en uitraard ook nog eens tijd over, kijk dan op onze site bij de Sociale partners en meld je aan voor een functie of vrijwilligerswerk.

We gaan de Sociale Partners ook stuk voor stuk uitlichten op onze site en daarbij vermelden welke functies nog niet zijn ingevuld.

Naast alle sprekers was er ook voldoende voor de aanwezige diakenen, predikanten, kerkleden en andere belangstellenden om meer te weten te komen van de Sociale Partners in een persoonlijk gesprek bij de marktkramen. 

Binnenkort zullen we een enquette versturen naar iedereen die geweest is. Niet alleen naar de diakenen, maar ook naar de Sociale Partners, predikanten en andere belangstellenden die geweest zijn. Zo hopen we op een stukje feedback en zijn uiteraard ook benieuwd of de Diaconale markt voor herhaling vatbaar is.