Skip to main content

HipHelpt bijeenkomst

Geachte lezer,

Graag willen we u als kerk/ geloofsgemeenschap, als vertegenwoordiger, maar ook als individueel belangstellende uitnodigen voor de informatieavond van HipHelpt op 20 september in Apeldoorn.

HipHelpt is een vereniging met een Christelijke grondslag met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met praktische klussen, vervoer naar het ziekenhuis of een sociaal praatje. Mensen die dat zelf niet kunnen omdat ze geen netwerk en/of  financiën hebben om hulp te kunnen vragen, dan wel in te schakelen.  
Door een stichting op te richten in Apeldoorn, kunnen we de mensen bij u in de buurt helpen. Het zijn allemaal klussen of bezoekjes die eenvoudig uit te voeren zijn, door één vrijwilliger, in een dagdeel. Deze hulpvragen staan -anoniem- in onze app, zodat vrijwilligers vrij eenvoudig kunnen reageren. Daarbij staat altijd vrij om 'nee' te zeggen! Ervaring leert dat een hulpvraag snel wordt afgehandeld door ons online systeem. We zien ook dat de hulpvragen vaak binnen een kilometer van de hulpbieder gevraagd worden. 

Onze vrijwilligers werven we in de kerken. 

We zoeken ook vaste contactpersonen per aangesloten kerk. Zo kunnen we blijven monitoren of de hulpvraag naar tevredenheid is afgerond, maar de andere kant is ook dat de kerken op deze manier meer naar buiten treden, door zichtbaar aanwezig te zijn bij het bieden van hulp.

Dit alles klinkt als een enorme tijdsinvestering, maar valt in de praktijk heel erg mee. 

Graag wil ik u vertellen over het werk van HipHelpt, maar ook wat de rol van de kerken en vrijwilligers is. Hoe wij op landelijk niveau helpen en in contact blijven met de plaatselijke stichtingen leg ik ook graag uit. 

Ik hoop u 20 september om 20.00 uur te mogen verwelkomen in de Tabernakelkerk in Apeldoorn.

Mocht de aanmeldknop in de uitnodiging niet werken, aanmelden kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over HipHelpt kunt u vinden op: www.hiphelp.nl 
Een filmpje wat onze vrijwilligers o.a. doen en wat het hen brengt vindt u hier: https://youtu.be/lE3oFwg6bZo?si=mIOSEsMHF_3PIAd5

Mocht u nu niet kunnen komen, maar wel interesse hebben in het werk van HipHelpt, ik hoor dat graag van u!

Hartelijke groet,


Sierou de Vries

Relatiebeheerder