Skip to main content

Vakantiegeld Samen Delen 2023

Samen tegen armoede

In de gemeente Apeldoorn wordt er op allerlei fronten samengewerkt tussen kerken, maatschappelijke organisaties en de overheid om de omstandigheden van mensen in armoede te verbeteren. Steeds meer mensen kennen de kerken als een adres voor solidariteit en steun en een betrouwbare samenwerkingspartner.

Deze winter boden mensen spontaan aan hun energiebijdrage te geven aan de mensen die door de stijgende energieprijzen en hoge inflatie in de naderende koude periode in grote problemen dreigden te komen. Daarom hebben de samenwerkende kerken in het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP) opnieuw ‘Apeldoorn Geeft Warmte’ georganiseerd. Dit keer samen met Stimenz en energiecoöperatie deA. Dankzij de vele giften konden we ook dit jaar veel huishoudens helpen met een financiële bijdrage en aanpassingen in huis om duurzaam energie te besparen. Bijzonder om te ervaren hoeveel bereidheid er is om te delen. Ook mensen die zelf van weinig leven, deelden met mensen die nog minder hebben.

Geloven in samen delen

Veel mensen geven met liefde. En al blijft er een kloof tussen arm en rijk, samen delen is wel een belangrijk gebaar van verbondenheid. Daarom organiseren we ook dit jaar weer Vakantiegeld Samen Delen. Vorig jaar werd een recordbedrag van ruim 191.000 euro gegeven, om uit te delen aan 1125 huishoudens (170 euro gemiddeld per huishouden). Het aantal aanvragen was fors hoger dan het jaar daarvoor, een teken dat de nood onder mensen met een laag inkomen steeds groter wordt. Door het persoonlijk contact bij het delen van het vakantiegeld delen we ook in aandacht en kunnen we soms ook mensen verdere ondersteuning bieden. Dit jaar verwachten we weer een stijging van het aantal aanvragen.

Een bijdrage ontvangen?

Dit jaar liggen de inkomensnormen voor Vakantiegeld Samen Delen voor een gezin op € 1.784,95 netto per maand en voor een alleenstaande (ouder) op € 1.264,14. Na het betalen van vaste lasten blijft er maar weinig over voor dagelijkse boodschappen en alle andere uitgaven. Reserves moeten worden aangesproken als er iets tegenzit. Vaak blijft er niets over om een keer iets leuks te kunnen doen. Aanvragen van een bijdrage kan tot uiterlijk 2 juni, alle informatie vindt u op de website. Kent u in uw omgeving mensen die in aanmerking komen, verwijst u hen dan ook naar de website om een aanvraag in te dienen? Bedankt!

Geven?

Ontvangt u in mei een mooi bedrag aan vakantiegeld en wilt u graag delen met een buurtgenoot? U kunt uw gift t/m vrijdag 2 juni 2023 overmaken op rekeningnummer: NL 69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn (PKN) o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. Iedere bijdrage is welkom! Uw gift is aftrekbaar voor de belasting. U kunt ook geven via de QR-code. 100% van de giften komt ten goede aan de ontvangers.

De grote bereidheid tot delen in de afgelopen jaren geeft ons vertrouwen voor de actie van dit jaar. We zijn blij dat veel mensen erin geloven dat delen iedereen rijker maakt!

Meer info?

Zie voor alle informatie de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl.

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De actie loopt tot en met vrijdag 2 juni