Skip to main content

We willen graag wat doen voor vluchtelingen in ……

Met dat doel kwam een groep mensen uit verschillende kerken bij elkaar de afgelopen week. We moeten toch als kerken in staat zijn meer hulp te bieden nu het AZC gebouw steeds meer vluchtelingen huisvest ?
De vraag is hoe we dat het beste zouden kunnen vorm geven ?

Er werden verschillende suggesties gedaan en informatie uitgewisseld.
Het gaat dan over aandacht geven, taallessen organiseren, activiteiten opzetten, kinderwerk en vrouwengroepen, ruimte bieden voor bijbelstudie en nog veel meer.
De eerste stap, die gezet wordt is, dat een kleine werkgroep aan de slag gaat om een eerste onderzoek te doen, waarbij ook ONE Apeldoorn ondersteunend zal zijn.
Daarnaast zullen in de komende maand ongeveer 400-500 Oekrainers onderdak krijgen in 2 gebouwen aan de Watermanstraat/Vissenstraat in Apeldoorn.
Ook voor deze groep mensen willen we nagaan of hulp door kerken geboden kan worden en welke hulp dan wenselijk en haalbaar is.
Heeft u hier vragen over of een goed idee? Dan staan we daar uiteraard voor open.

Mail je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op onze site en door het versturen van nieuwsbrieven, stukjes in de kerkbladen en eventueel stukjes op de beamer houden we je oop de hoogte van de ontwikkelingen in Apeldoorn.