Skip to main content

Present Apeldoorn

Doelstelling

Een beweging op gang brengen in Apeldoorn waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Adres

  • Straat: Regentesselaan 2-B
  • Postcode: 7316AC
  • Plaats: Apeldoorn

Contact

  • Telefoon: 055-576 79 97
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

Missie

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen zijn. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor (groepen) vrijwilligers om zich in Apeldoorn in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid en/of een sociaal isolement. Voor één dagdeel of voor langere tijd.

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Visie

Een beweging op gang brengen in Apeldoorn waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Inspiratie

Een mens heeft veel ontvangen om van te genieten en om te delen met anderen. Present laat zich laten inspireren door de persoon van Jezus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt ons tot navolging. Tegelijk willen we als Present iedereen van welke levensovertuiging dan ook welkom heten om gezamenlijk iets van onze tijd te geven en te ontvangen.

Impact

Vrijwilligerswerk met Present heeft zin! De methode Present is opgenomen in de Databank Effectieve Sociale Interventies. Volgens de onderzoekers is Present effectief in het verbinden van informele en formele zorg. De inzet van een groep vrijwilligers van Present versterkt de professionele hulpverlening en draagt bij aan de ontwikkeling van de hulpvrager. Daarnaast sluit de methode naadloos aan bij de moderne vrijwilliger die zich graag op projectbasis wil inzetten